Lauritsalan apteekki uudistuu – Farmaguru tekee työtä apteekkialan liiketoiminnan parantamiseksi

Lauritsalan apteekki uudistuu – Farmaguru tekee työtä apteekkialan liiketoiminnan parantamiseksi

Lauritsalan apteekki palvelee osoitteessa Kauppakäytävä kuusi. Siellä apteekkarina on toiminut Annaliisa Jäppinen kahdeksisen vuotta. Se kuuluu Avainapteekit -verkostoon. Sillä on toinen sivuapteekki Kaukaalla.

Cecilia Viljanmaa tekee oman yrityksensä Farmagurun kautta uudistusprojektia Lauritsalan apteekissa joka hänen osaltaan keskittyy apteekin teknologiaan.

Cecilia Viljanmaa: ”Projektini tarkoituksena on tehdä teknologian avulla apteekista asiakkaita paremmin palveleva yritys sekä apteekin henkilöstön työarkea helpottava työpaikka.”

Hän jatkaa: ”Esimerkiksi olemme apteekkiin päivittäneet lankapuhelimet uusiin iPhoneihin. Olen huomioinut myös annosjakelussa työskentelevien työergonomiaa, sillä annosjakelussa käytetään langattomia bluetooth-kuulokkeita”

Apteekissa on aloitettu myös uusien toimintaohjeiden teko ja niiden on tarkoitus valmistua tämän vuoden lokakuussa. Toimintaohjeet koulutetaan koko henkilökunnalle.

Hänen yrityksessään toimii hänen ja hänen äitinsä Charlotte Viljanmaan lisäksi it-ammattilainen. Cecilia Viljanmaa asuu itse Tampereella, josta ajaa autolla jo aamusta Lauritsalaan. Hän on tehnyt aikanaan kosmetologin opintoja ja bisnes-opintoja.

Charlotte Viljanmaa toimii apteekkien liiketoiminnan kehittäjänä FarmaGurulla ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus apteekkialalta. Lauritsalan apteekissa hän toimii apteekkarin vasempana kätenä, sekä työskentelee tiiviisti henkilöstön parissa, kertoo Cecilia Viljanmaa.

Cecilia Viljanmaa haluaa tuoda apteekkimaailmaan uutta, sillä se on aika vanhanaikainen, tuoda apteekki nykypäivään.

Sosiaalisessa mediassa apteekit näyttävät kaikki vähän samalta ja aika vanhanaikaisilta. Perusmainosten lisäksi pitäisi näyttää asiantuntijuutta, sanoo Cecilia Viljanmaa.  

”Somen tekeminen ei ole pelkästään postauksien julkaisemista, vaan siihen tarvitaan suunnitelma, asiakassegmentin kartoitusta sekä miten apteekkimme voisi palvella asiakkaitamme parhaansa mukaan myös sosiaalisessa mediassa”, hän kertoo.

Tämän kaiken lisäksi, sanoo Cecilia Viljanmaa, Lauritsalan apteekki tulee tekemään paljon uudistuksia kokonaisvaltaisesti, jotka tulevat näkymään apteekin palvelussa positiivisena asiana: ”Haluamme palvella Lappeenrannan asukkaita hyvin monipuolisena ja hyvänä apteekkina”, hän kertoo.

Lauritsalan apteekki tekee annosjakelua hoivakoteihin Savitaipaleelle, Imatralle ja Lemille. Annosjakeluasiakkaita on noin 400, tämän lisäksi myös yksityisasiakkaita. Kuljetuksia hoitaa apteekin oma kuljettaja. Lääkkeiden annostelusta vastaa kaksi farmaseuttia. Henkilökunta on muutenkin monipuolinen, apteekissa on töissä sairaanhoitajia, estenomeja ja kosmetologeja farmaseuttien lisäksi.

Apteekissa tehdään pieniä terveystoimenpiteitä kuten verenpaineen mittausta.

Lauritsalan apteekki toimittaa myös lääkkeitä ja itsehoitotuotteita verkkoapteekin kautta. Toimitustavat postin kautta, noutolokerikkoon, joka on K-Supermarketissa aivan apteekin vieressä tai kotiinkuljetuksena Lappeenrannan alueella. Koronan aikaan verkkoapteekkitilauksia oli paljon.

”Koronan aikaan kun käsidesiä ei ollut saatavilla, niin valmistimme itse käsidesiä satoja pulloja päivässä. Käsidesipullot vietiin käsistä, oli niin kova kysyntä”, kertoo Annaliisa Jäppinen

Henkilön hyvinvointi on tärkeää, sen parantamiseksi tehdään Lauritsalan apteekissa töitä. ”Sehän heijastuu todella paljon asiakaspalvelutilanteissa. Henkilöstön hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin menestyvä apteekki”, sanoo Cecilia Viljanmaa. Hyvän työilmapiirin lisäksi eri osa-alojen ja ammattikuntien asiantuntijat täytyy pitää kartalla.

Lauritsalan apteekki tähtää siihen että ihmiset tulisivat ympäri Lappeenrantaa ja että heitä palveltaisiin parhaimmalla ja monipuolisimmalla tavalla. Erityisesti ihonhoidon ja terveyspuolen palveluita halutaan kehittää. Some houkuttelee paikalle nuorempaa väkeä.

Lauritsalan apteekki on Cecilia Viljanmaan mukaan tiivis ja sinne on tosi kiva tulla, siellä on hyvä henki, on kodikas ja omaa hyvän valikoimaan. Lauritsalaa muuten hän kuvailee seesteiseksi.

Viime vuonna apteekkiin hankittiin uudet itsevalintahyllyt ja tuotteet niissä olisi tarkoitus järjestää uudella tavalla. ”Yleensä apteekeissa itsehoitopuolen hyllyissä on tuotteet jopa kymmenen vuotta samalla tavalla”, kertoo Annaliisa Jäppinen.

Apteekin nähtävyys on Fiksu-varastorobotti, joka lajittelee lääkkeet automaattisesti omille paikoilleen ja tuo farmaseutin kirjoittamat lääkkeet selän taakse. Se tietää mistä lokerosta hakea, kun asiakas on esittänyt reseptin farmaseutille.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Share

Written by:

16 Posts

View All Posts
Follow Me :
0 0 äänet
Arvioi artikkeli
Tiedota
0 Kommentit
Rivinsisäinen palaute
Näytä kaikki kommentit

Tämä verkkosivu käyttää evästeitä. Jatkamalla saitin käyttöä suostut hyväksymään evästeet.  

0
Kuulisin mielelläni ajatuksenne tästä, olkaa hyvä ja kommentoikaax