Mecco Mannerheimintiellä tekee tilauksesta mekkoja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – asiakas pääsee vahvasti itse vaikuttamaan, miltä mekon haluaa näyttävän

Mecco Mannerheimintiellä tekee tilauksesta mekkoja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – asiakas pääsee vahvasti itse vaikuttamaan, miltä mekon haluaa näyttävän

Mecco palvelee osoitteessa Mannerheimintie 40. Nykyisiin tiloihin Mecco muutti 2016 ja Anssi Kitusuo otti ohjat käsiinsä. Kun hän oli opiskellut Turussa taloustieteitä, kiinnostui Anssi Kitusuo yrityksen pyörittämisestä. Hän vaihtoi alaa pankista mekkojen pariin.

Mecco on perustettu vuonna 2008, kun sen nykyisen omistajan Anssi Kitusuon äiti aloitti liikkeen pitämisen Kasarmikadulla, Helsingissä.

Anssi Kitusuo: ”Meccosta löydät ihanat, juuri sinun toiveidesi mukaan tehdyt vanhojentanssimekot, rippimekot, häämekot, vuosi- ja kurssijuhlamekot, iltapuvut, kaasojen mekot tai mitkä tahansa juhlamekot. Joten unelmoitpa sitten pitsistä, tyllistä, satiinista tai jostain aivan muusta, Meccosta löydät etsimäsi! Sydämellinen henkilökunta auttaa mielellään sinua valinnassasi. Meccosta saat aina juuri sellaisen mekon kuin haluat.”

Hän jatkaa: ”Tarjolla on mekkomalleja todella monipuolisesti, mutta ne ovat myös yksilöitävissä: voit yhdistellä keskenään mitä tahansa osia yli 600 mekkomallista ja vaihtaa väriä, helman mallia sekä pituutta, materiaalia jne. Tarjolla on vakiokokoja, joita tarvittaessa muokkaamme yksilöllisesti sinun mittojesi mukaan.

”Kun olet tyytyväinen mekkoosi, voit säteillä suurena päivänäsi itsevarmana ja parhaana mahdollisena sinuna”, kertoo Anssi Kitusuo.

Tässä kuluneessa kahdeksassa vuodessa Mecco on muuttanut muotoaan. Se aloitti tehdasyhteistyön Kiinaan, jossa nykyisin kaikki sen mekot valmistetaan.

Mannerheimintien liikkeestä löytyy laaja valikoima vanhojentanssimekkoja, rippimekkoja, häämekkoja, vuosi- ja kurssijuhlamekkoja, iltapukuja, kaasojen mekkoja tai muita juhlamekkoja ”heti mukaan” ostettavaksi. Jos mieluisaa mekkoa ei löydy esimerkiksi omassa lempivärissä tai koossa, niin sellainen voidaan aina valmistaa asiakkaalle tilauksesta.

Mekkoja voi Meccosta tilata monenlaisina, vähän kaikkeen pääsee itse vaikuttamaan. Anssi Kitusuo sanoo, että Meccosta asiakas saa omannäköisensä mekon, tehtaalla kaikki ommellaan tilauksesta. Mekkoja pystyy tilausvaiheessa muokkaamaan käytännössä rajattomasti. Toimitusaika on vakiintunut noin 6-8 viikon nurkille.

Sesonkiaikoina mekkoja menee enemmän kuten kesäjuhliin, häihin, vanhojen tansseihin, rippijuhliin, itsenäisyyspäivän juhliin, reserviupseerikoulun juhliin ja gaaloihin. Myös itsenäisyyspäivän palvelusväki ja kaasot ja muut hääjuhlavieraat tarvitsevat itselleen mekon.

Juhlien käyttötarkoituksen mukaan määräytyvät väritkin. Suomalaiset pitävät eniten tummansinisestä, mustasta, tummanpunaisesta ja tummanvihreästä. Rippimekoissa on esillä paljon pastellinsävyjä.

Laadukkaan tuotteen tunnistaa materiaalista ja tekotavasta, sanoo Anssi Kitusuo. ”Mecco tarjoaakin erinomaisen hintalaatu-suhteen omaavia mekkoja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen”, hän sanoo.

Jos ottaa mekon ja punnitsee siitä, saa pelkästä painosta aika hyvän kuvan sen laadusta, sanoo Anssi Kitusuo. Meccosta saa rippimekkoja 150-250 euron hinnalla, vanhojentanssimekot maksavat 350-450 euroa.

Anssi Kitusuon äidin aikaan oli mekkoliikkeissä paljon jäljellä vielä vanhanaikaisia jäykkyyksiä ja hienostelua. Mecco pyrki rennommaksi ja helpommin lähestyttäväksi.

Vaikka Mecco tekeekin uustuotantoa, sen käyttämä polyesteri on pääsääntöisesti kierrätettyä. Moni myös ostaa Meccon tuotteita käytettyinä, niitä vilkkuu internetin kauppapaikoilla usein.

Tilausosoitteita katsomalla nähdään, että suurin osa Meccon asiakaskunnasta asuu Uudellamaalla. Moni tulee ihan lähialueilta kuten juuri Töölöstä.

Anssi Kitusuo asui ennen Töölönkatu 10:ssä ja kokee, että Töölö on hiljalleen muuttumassa ja nuorentumassa. Se nostaa profiiliaan.

Katulinjassa on muitakin mekkokauppoja, ne hyödyttävät toinen toisiaan, että sijaitsevat lähekkäin, sanoo Anssi Kitusuo. Mecco on myös siirtymässä sovitusaikoihin, jotta se voi tarjota yksilöllistä palvelua.

Ihan samanlaista palvelua Suomessa ei saa muualta kuin Meccosta, että ihan kaikkeen pystyy alusta asti vaikuttamaan. Anssi Kitusuo lupaa, että kohta tulee mahdollisuus nähdä verkossa, miltä tilattu mekko näyttää, reaaliajassa.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Share

Written by:

16 Posts

View All Posts
Follow Me :
0 0 äänet
Arvioi artikkeli
Tiedota
0 Kommentit
Rivinsisäinen palaute
Näytä kaikki kommentit

Tämä verkkosivu käyttää evästeitä. Jatkamalla saitin käyttöä suostut hyväksymään evästeet.  

0
Kuulisin mielelläni ajatuksenne tästä, olkaa hyvä ja kommentoikaax