Perustaja Christina Nurmi kertoo Gymistä: ”Gymissä liikutaan, harrastetaan, tehdään koulutehtäviä ja juhlitaan”

Perustaja Christina Nurmi kertoo Gymistä: ”Gymissä liikutaan, harrastetaan, tehdään koulutehtäviä ja juhlitaan”

Gymi on lasten ja nuorten kuntoklubi, jonka Helsingin toimipiste sijaitsee Redin neljännessä kerroksessa. Kulku sinne käy D-hissin kautta. Konseptin yksi luojista ja yrityksen perustajista on Christina Nurmi.

”Gymin tarina alkoi, kun me perustajat halusimme luoda monistettavan lasten liikuntakonseptin, missä lapsen paras olisi keskiössä. Halusimme luoda jotain uutta, missä kokonaisvaltainen terveys, hyvinvointi, lapsilähtöisyys ja lapsen oikeudet korostuvat. Näin syntyi Gymi, konsepti, missä olennaisina osina ovat fyysinen oppimisympäristö eli sali ja opetussuunnitelman mukaiset tunnit, harjoitteet ja menetelmät”, kertoo Christina Nurmi.

Gymillä harrastetaan kehittäen tasapainotaitoja, motoriikkaa ja kuntoa: temppurataa, parkouria, ninjapotkuja, telinevoimistelua, sirkusta, joogaa, street workouttia ja ilma-akrobatiaa. Telineet ja välineet on valittu huolella, sillä harjoittelun tulee olla konseptin mukaisesti mahdollisimman monipuolista ja mukavaa. Kaikissa Gymin tiloissa on pehmeät iskuja vaimentavat alusmatot, jotka estävät rasitusvammoja ja kolhuja.

 Gymillä käydään säännöllisesti ja oppitaan niin sosiaalisia kuin motorisia taitoja.

Gymejä on Redin lisäksi Espoon Suurpellossa ja Tukholmassa. Gymi-lisenssitunteja pidetään Suomessa mm. Torniossa ja Valkeakoskella.

Gymi Redissä tilat on jaettu kolmeen osaan: niin sanottuun perus-Gymiin, liinasaliin ja Gymi Roof -parkour ja freerunning -tilaan. Jälkimmäisen suunnitteli tuolloin perheen 16-vuotias Veeti Nurmi.

”Vaikka Roof on tarkoitettu hiukka vanhemmille, ja  aikuisillekin, niin kyllä siellä viihtyvät nuoremmatkin. Kaksivuotiaatkin keksivät siellä tekemistä”, kertoo Christina Nurmi.

Gymillä pidetään lähinnä ohjattuja tunteja, mutta myös vapaaharjoittelu- ja yksityistreeniaikoja löytyy. Vapaaharjoittelutunnit löytyvät lukujärjestyksestä nimillä Gymi Family, Gymi FreeYoga ja Gymi FreeRunning.

Kolme tärkeintä tekijää Gymille ovat ilo, oppi ja turvallisuus, kuten mottona on ollut jo vuodesta 2008. Toimintaa järjestetään iloisessa ja positiivisessa ilmapiirissä, jokainen omaan tahtiinsa oppien ja kehittyen. Kun ympäristö on niin fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti kuin emotionaalisestikin turvallinen, on oppiminenkin helpompaa. ”Tarkoitushan on, että Gymillä on kivaa!” sanoo Christina Nurmi.

Gymissä käytetty pedagogia on kirjattu käsikirjan tai opetussuunnitelman muotoon. Opetussuunnitelma sisältää harjoitusohjelmat ja tuntisisällöt, kaikki mitä ohjaajat tunneillaan käyttävät, kertoo Christina Nurmi.

”Auktoriteettina ohjaaja on kannustava ja vetää ikäryhmiä sopivalla tavalla. Harjoitteet etenevät tietyssä järjestyksessä, ettei tehdä liian vaikeita juttuja, vaan rakennetaan fyysistä kuntoa ja taitoja sopivalla tavalla ja oikeassa järjestyksessä”, hän jatkaa.

Alle kouluikäiset seikkailevat aina ympäri maailmaa, teema voi olla vaikka Hämähäkkimies New Yorkissa tai sirkusartisti Venäjällä. Aina ei huomaa edes treenaavansa kun tarina ja teema vievät mennessään, kertoo Christina Nurmi.

Kouluikäisillä harjoitukset sisältävät hippaleikkejä, kehonhallintaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita ja kiertoharjoittelua telineillä, mikä on parasta tasapainotreeniä.

Ohjattujen tuntien lisäksi Gymillä on aikoja päiväkoti- ja kouluryhmille, iltapäiväkerhoa, koululaisten loma-aikojen leirejä, yksityistilaisuuksia kuten lasten synttäreitä tai muita juhlia sekä kotikoululaisten tukipalveluja.

Gymiltä ja Gymin verkkokaupasta voi ostaa palan Gymiä kotiinsa; sieltä löytyy Gymi Furniture -kalusteita, liikuntavälineitä tai vaikkapa ilmajoogaliinan kotona löhöilyyn tai temppuiluun. Kunnon liina kantaa aikuisenkin painon. Liinan saa mukaan alle kahdensadan euron, riippuen kiinnityksestä.

Gymi valmistaa Gymi Furniture -kalusteita kuten jatkettava puolapuusänky mistä tulee kerrossänky ja parvisänky. Lisäksi myynnissä on bokseja, lankkuja, aisoja ja tikkaita, joita sänkyihin tai puolapuihin yhdistelemällä saadaan koottua pöytä tai vaikkapa likumäki. Pöytätaso on lattiassa istumista varten, että lapsi istuisi luonnollisessa asennossa, selittää Christina Nurmi, joskus tuoleja on hyvä vältellä. Kalusteista voi rakentaa kotiin vaikka pienen leikkipaikan pieniinkin tiloihin.

Kalusteita valmistetaan Suomessa ja Eestissä. Niitä myydään myös päiväkodeille ja kouluille. Gymi käyttää kahta jälleenmyyjää Suomessa.

Gymi tuottaa myös kotikoulupalveluita. Nurmi sanoo Gymin luottavan aitoon keskustelevaan ja kyseenalaistavaan tieteeseen, eikä halua politiikan näkyvän toiminnassa. Gymillä mennään kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi edellä. Sen tähden esimerkiksi korostetaan luonnollista hengittämistä ja positiivisen, pelottoman ilmapiirin tärkeyttä.

Christina Nurmi: ”Kotikoulupalvelut luotiin perheiden tarpeeseen ottaa lapsensa pois koulusta. Riippuen opettajasta ja koulusta koulussa saattaa olla turvatonta olla. Monissa kouluissa lapset joutuvat elämään pelon ilmapiirissä ja on tapauksia, missä lapsia on jopa pakotettu maskin käyttöön.

”Haluan korostaa ettei tilanne tietenkään kaikissa kouluissa ole sama. Tunnen opettajia, joilla on suhteellisuuden taju ja jotka tekevät aidosti työtään suurella sydämellä. Me olemme auttamassa kuitenkin niitä perheitä, jotka haluavat ottaa lapsensa kotikouluun ja tarvitsevat innostavan tilan, yhteisön ja tukea”, hän jatkaa.

Lapsilta tulee aivan parasta asiakaspalautetta, he sanovat asiat suoraan. Palaute on yleensä hyvää, kiitellään tunneista ja kehutaan opettajia. Vanhemmat usein kertovat,  että pienet lapset saattavat odottaa jo uutta tuntia juuri edellisen loputtua ja leikkivät Gymiä kotonakin. Se on kaikkein parasta palautetta.

Yksi syys- tai kevätkausi maksaa 255-275 euroa, nuoremmilla on lyhyemmät tunnit. Kertamaksu eli kokeilutunti on 22 euroa.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Share

Written by:

16 Posts

View All Posts
Follow Me :
0 0 äänet
Arvioi artikkeli
Tiedota
0 Kommentit
Rivinsisäinen palaute
Näytä kaikki kommentit

Tämä verkkosivu käyttää evästeitä. Jatkamalla saitin käyttöä suostut hyväksymään evästeet.  

0
Kuulisin mielelläni ajatuksenne tästä, olkaa hyvä ja kommentoikaax